HELLP blog

Annemieke kreeg HELLP bij 25 weken zwangerschap

Op een onschuldige middag, nadat ik net een uur terug naar huis had gereden, kreeg ik enorm last van mijn maag. Ik dacht er niet veel van maar toen het zo erg werd dat ik het slecht meer hield heb ik toch maar even de verloskundige gebeld. In het ziekenhuis bleek dat ik het HELLP-syndroom had. Ik was op dat moment 25 weken zwanger. 

HELLP-syndroom bij 25 weken zwangerschap

Gastblog door Laura: "Ik mag niet klagen."

“Doorgaan, doorgaan, doorgaan. Je bent al lang weer thuis, kunt lopen, praten, eten, ademen. Pas na de zomervakantie, dus na vijf maand, aan het werk gegaan. De eerste weken alleen maar lesgeven en voorbereiden/nakijken. Geen extra taken zoals vergaderen et cetera. Dat is al heel luxe vergeleken met anderen! Gaat toch prima zo?”

28 weken

De verloskundige kijkt zorgelijk. Hoe voel je je, vraagt ze. Ik vertel van mijn klachten. Hoofdpijn en lichtflitsen zien, gisteravond zo heftig dat ik niets meer kon zien aan de linkerkant van mijn gezichtsveld. Google is ook mijn vriend, dus ik weet dat deze klachten kunnen wijzen op een hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap. Ik weet wat daar de gevaren van zijn. 

hoge bloeddruk zwangerschap blog

De post-HELLP-versie

Het is lastig strijden tegen een onzichtbare vijand. De wereld móet weten wat HELLP doet met vrouwen. Met mooie jonge intelligente vrouwen, waarvan het merendeel nooit meer de oude wordt. Want HELLP doet niet aan zachte heelmeesters. HELLP is keihard, een bitch, de hel als je denkt dat je het ergste achter de rug hebt.

Herstel na HELLP | Vind de post-HELLP-versie van jezelf

Het premature kind

Wij leven tussen hoop en vrees, tussen vandaag en gisteren, tussen de realiteit van nu en de droom van hopelijk overmorgen. Hier is geen wolk, geen roze en geen blauwe. Geen beschuit met muisjes, geen ooievaar in de voortuin, geen schreeuwen van de daken want ons kind is geboren, er is niets van alles dat we wilden dat er was.
Blog prematuur kind